Informatica

In 2006 heeft mijn schoolleiding me gevraagd of ik het vak Informatica wil introduceren op de school waar ik werk: Scholengemeenschap Sint Ursula, locatie Horn. Met mijn achtergrond ben ik wel bekwaam om dit vak te geven, maar niet bevoegd.

Hier staat voorlopig nog niet zo heel veel. Er komt vast ooit nog iets meer :)

imsconvert

Bij de migratie van itslearning naar magister blijkt de export van itslearning niet altijd goed in te lezen in Magister. Daarnaast wil niet iedereen een volledig vaklokaal migreren, maar wellicht wel een kopie van het lokaal bewaren. Een klein programma om het IMS Content Package (IMS Inhoudspakket) om te zetten naar een map met dezelfde structuur als het vaklokaal in itslearning is imsconvert.php.

Wachtwoordengenerator

Soms heb ik een lijst wachtwoorden nodig voor leerlingen. In PHP heb ik een eenvoudige wachtwoordgenerator geschreven die wachtwoord maakt waar ambigue tekens niet in voorkomen en die voldoen aan eisen die de systemen die wij gebruiken stellen.

Namen Leren

Het programma Namen Leren heb ik geschreven om mezelf de programmeertaal C# eigen te maken. Het helpt me bij het leren van de namen van de leerlingen in de klas.